1. Vatten

Ingenting gör huden mer återfuktad och fräschare än vatten. Det hjälper huden att hålla kvar vatten inifrån, så att alla lager av huden gynnas. Den bibehåller också hudens och hudens elasticitet på optimala nivåer, vilket ger dig ett ungdomligt och hälsosamt utseende.

2. Motionera regelbundet 

Glöm inte övningen. Detta innebär ökad blodcirkulation till muskler och hud. Det är allmänt känt att en hälsosam kost och livsstil stärker immunförsvaret och hälsan. Ökad blodcirkulation i huden hjälper till att transportera näring till huden och ta bort slagg. Då får du ett ljus som kan leva till efterskenet av dyra ansiktsbehandlingar. Hitta en träningsform som passar dig!

3. Stressa ner!

Skönhet börjar inifrån. Kortisol, stresshormonet, bryter ner kollagen – bindväven i huden – och stressad hud blir röd, irriterad och kliar. Stress tömmer också kroppens förråd på vitaminer och mineraler, vilket ökar risken för att tömma näringsämnen som är avgörande för att bibehålla normal, frisk hud.

4. Boosta med collagen 

Stärk kroppen inifrån - med kollagen
Kollagen och elastin hjälper hudens elasticitet. Hudens struktur förändras långsamt när du åldras, eftersom kollagen- och elastinbildningen förändras. Det är då du kan börja få rynkor. Mängden rynkor du får när du åldras beror delvis på genetiken.

5. Dieten är allt!

Dieten är A och O! För att få i dig de vitaminer och mineraler du behöver är det viktigt med en varierad och hälsosam kost. Det är ingen fråga för naturligt vacker hud. Användbara fetter som finns i avokado och andra nötter är bra för huden.

Lax, olivolja och färgglada livsmedel - som jordgubbar och ruccola - är exempel på andra goda livsmedel. Ibland kan även kosttillskott behövas för att hjälpa till med kollagenproduktionen. Visste du till exempel att kiseldioxid är en av huvudkomponenterna i kollagen?

Om du har akneproblem är ett tips att minska konsumtionen av socker, vitt mjöl och alkohol. Socker och vitt mjöl kan orsaka akne och göra det värre. Ett annat tips är att minska ditt alkoholintag, alkohol tenderar att göra din hud inflammerad och röd.

6. Rengör ordentligt 

Rengör morgon och kväll! Tvätta ansiktet med varmt vatten för att inte irritera huden. Ansiktspeeling tar bort döda hudceller, men kom ihåg att exfoliera ordentligt. Inte för ofta - en gång i veckan brukar rekommenderas - och inte för kraftfullt. Använd även en separat handduk när du torkar ansiktet, för att undvika bakterier.

För att övervinna kampen mot akne och dålig hud är det viktigt att tvätta ansiktet noggrant morgon och kväll. På så sätt tar du bort överflödigt fett, döda hudceller, smuts, olika orenheter och sminkrester från huden.

7. Återfukta 
Visste du att du kan torka ut din hud när du använder en dator mycket? Använd en mycket bra dagfuktighetskräm och komplettera med solkräm i dagkrämen. Solskyddsmedel skyddar inte bara huden från solen, utan även från datorstrålning.

Kom ihåg att använda en ansiktskräm eller ansiktsolja som passar din hudtyp.

Leave a comment

×